Maderoterapija – masaža oklagijama

  • Maderoterapija (terapija drvenim oklagijama) potiče iz Kolumbije i zasniva se na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta i nanošenja prirodnih biljnih ulja što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija daje odlične rezultate kod svih oblika celulita, masnih naslaga i zadržavanja vode u telu.
  • Bitno je naglasiti da u toku masaže ne treba da osećate bol ili nelagodnost, modrice ne smeju da ostaju na koži, u suprotnom je to pokazatelj da se ne radi kako treba. Maderoterapija je moćna metoda u kojoj je bitna tehnika a ne snaga i pritisak. Dozirani pritisak na fibrozni celulit i masne naslage tehnikom serije pokreta limfne drenaže koji se ponavljaju uz korišćenje puno drvenih elemenata, stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina . Ovo ostobađanje od toksina podstiče organizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita i omogućava se ravnanje „pomorandžine kore“.
  • Maderoterapija se radi svaki drugi dan, najmanje u seriji od deset. Bilo bi poželjno da se između maderoterapije rade drugi tretmani za celulit kao što je VACUSLIM 48 sa Mesmeri preparatima.
  • Pored uklanjanja celulita i masnih naslaga izraženo je podizanje tonusa kože i zatezanje. Kontraindikacije su kao i kod drugih masaža. Najbolja ulja sa kojim se radi maderoterapija su ulje kanabisa, kokosovo i lešnikovo ulje.